Apie teigiamą testo rezultatą pats premjeras pranešė savo tviterio paskyroje.

Pasireiškusius simptomus B. Johnsonas apibūdino nežymiai pakilusia temperatūra ir įkyriu kosuliu. Premjeras pranešė, kad izoliuojasi ir dirbs iš namų.

B. Johnsono atstovai prieš keletą dienų teigė, kad jei dėl nenumatytų aplinkybių B. Johnsonas negalėtų tęsti premjero pareigų, jį laikinai pavaduotų Užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas.

„Per pastarąsias 24 valandas man pasireiškė lengvi simptomai, ir koronaviruso testas buvo teigiamas“, – tviteryje parašė Britanijos vyriausybės vadovas.

„Dabar laikausi izoliacijos, bet toliau vadovausiu vyriausybės atsakui vaizdo ryšiu, mums kovojant su virusu“, – pridūrė jis.


Netrukus po žinios apie premjero diagnoze apie savają paskelbė ir Sveikatos sekretorius M. Hancockas. Jis apie ligą taip pat pranešė socialiniuse tinkluose.


Jungtinė Karalystė iš pradžių laikėsi kitokios kovos su koronavirusu strategijos nei kitos Vakarų Europos šalys. Neskubėta skelbti karantino ar įvesti griežtų socialinio gyvenimo apribojimų. JK vyriausybė tikėjosi pačias griežčiausias priemones taikyti tik tuomet, kai jos taps neišvengiamos, nes per anksti paskelbtas karantinas galėtų išvarginti žmones dar iki pandemijos piko šalyje.

Taip pat nemažai kalbėta apie „bandos imunitetą“, kuris galėtų padėti kovoti su viruso plitimu daliai šalies populiacijos persirgus ir išsigydžius infekciją. Tačiau situacijai sparčiai blogėjant JK buvo priversta imtis griežtesnių viruso pažabojimo priemonių.

Kovo 20 dieną šalis paskelbė griežtesnes kovos su koronaviruso protrūkio priemones – nurodė užsidaryti kavinėms, barams, restoranams, naktiniams klubams, teatrams, sporto klubams ir pramogų centrams.

Premjeras Borisas Johnsonas tada sakė, kad šios įstaigos turėtų būti uždarytos „kiek įmanoma greičiau per protingą laikotarpį“ penktadienio vakarą ir turėtų neatnaujinti darbo šeštadienį.

Jis pridūrė, kad bus galima pardavinėti maistą išsineštinai.

„Norėtume, kad liktumėte namuose, kad būtų gelbstimos gyvybės“, – gyventojams sakė vyriausybės vadovas.

Pasaulyje siaučiantis COVID-19 virusas spėjo apkrėsti ir daugiau žinomų žmonių JK. Šią savaitę pranešta apie karališkosios šeimos atstovo princo Charleso ligą.

71-erių princui Čarlzui, kuris yra pirmasis eilėje į Jungtinės Karalystės sostą, buvo diagnozuotas COVID-19 susirgimas.

Klarenso rūmų pranešimas: „Velso princui nustatytas koronavirusas. Monarchas jaučia silpnus simptomus, iš esmės jo sveikatos būklė gera. Princas pastarąsias kelias dienas dirba iš namų kaip įprasta. Testas atliktas ir jo žmonai Kornvalio kunigaikštienei, jis neigiamas.

Karalienė Elžbieta II su vyru jau praėjusią savaitę išvyko iš Londono ir apsistojo Vindzoro pilyje.