„Tikimės, kad plaukiojančioji ligoninė pasieks Niujorką kitos savaitės pradžioje, - sakė jis. – Iš pradžių planavome, kad tai įvyks balandžio 3-iąją, bet, labai tikėtina, kad laivas išplauks jau šį savaitgalį“.

Pasak televizijos kanalo CNN, plaukiojančioji ligoninė buvo modernizuojama viename iš uostų Virdžinijos valstijos pakrantėje.

Praėjusį sekmadienį JAV prezidentas Donaldas Trumpas per spaudos konferenciją teigė, kad plaukiojančioji ligoninė gali atplaukti į Niujorko uostą per tris keturias savaites.

Kita JAV karinių jūrų pajėgų plaukiojančioji ligoninė siunčiama į šalies vakarų pakrantę – prie Los Andželo (Kalifornijos valstija). Federalinės nepaprastųjų situacijų agentūros vadovas Peteris Gaynoras patikslino, kad laivas „Mercy“ pasieks kelionės tikslą per savaitę.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose užfiksuoti daugiau kaip 69 tūkstančiai užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 1046 infekuotieji mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 150 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 457 tūkstančiai žmonių, per 21 tūkstantį infekuotųjų mirė.