Darbo grupė buvo suformuota anksčiau šį mėnesį priėmus specialųjį įstatymą, leidžiantį Sh. Abe paskelbti nepaprastąją padėtį, nors aukščiausio rango pareigūnai teigia, jog kol kas neplanuojama žengti tokio žingsnio.

Vėliausias susitikimas buvo surengtas praėjus dienai po to, kai Tokijo gubernatorė Yuriko Koike paprašė 1,3 mln. Japonijos sostinės gyventojų šį savaitgalį pasilikti namuose dėl naujų užsikrėtimo atvejų, įskaitant tuos, kurių neįmanoma atsekti, šuolio. Ji neatmetė galimybės, kad mieste gali būti paskelbtas karantinas, jei infekcija plis taip sparčiai kaip Europoje ir JAV.

Pasak Sh. Abe, vyriausybė uždraus įvažiuoti į Japoniją keliautojams iš Irano ir 21 Europos šalies, taip pat iki balandžio pabaigos įšaldys šių valstybių piliečiams išduotas vizas. Premjeras pažymėjo, kad iki kito mėnesio pabaigos pratęsiamos panašios priemonės Kinijai ir Pietų Korėjai.

Tokijuje ketvirtadienį buvo nustatyti 47 užsikrėtimo atvejai – tai yra rekordinis jų padidėjimas per parą. Ankstesnę dieną mieste buvo užfiksuotas 41 atvejis. Iš viso Japonijoje yra maždaug 2 000 tūkst. infekuotųjų, įskaitant 259 susirgusius sostinėje.