„Numatyta, kad asmenys, atvykstantys į Baltarusiją iš šalių, kuriuose registruojama [koronavirusinės infekcijos] COVID-19 atvejų, nuo atvykimo dienos turi 14 dienų būti izoliacijoje savo namuose ir nepasibaigus šiam laikotarpiui jie negali kirsti valstybės sienos“, – nurodė spaudos tarnyba.

Nutarime rašoma, kad reikalavimas dėl saviizoliacijos nebus taikomas užsienio valstybių diplomatams, tarptautinių organizacijų darbuotojams, oficialių delegacijų vadovams bei nariams.

Saviizoliacija taip pat nebus būtina tolimųjų reisų vairuotojams, orlaivių, vidaus vandenų laivų įgulų nariams, traukinių brigadų nariams, taip pat užsieniečiams, vykstantiems į savo šalis tranzitu per Baltarusiją.

Spaudos tarnyba informavo, kad oficialiame Sveikatos apsaugos ministerijos tinklalapyje skelbiamas sąrašas šalių, kur registruojama COVID-19 atvejų.

Kiek anksčiau ministerija papildė sąrašą šalių su nepalankia epidemiologine situacija, įtraukdama į jį Italiją, Iraną, Pietų Korėją, Prancūziją, Vokietiją, Ispaniją, Lenkiją ir Čekiją.