S. Cisse tapo pirmuoju tokio aukšto rango politiku šalyje, tapusiu pagrobimo taikiniu.

Buvęs finansų ministras ir kandidatas į prezidento postą S. Cisse dingo trečiadienio popietę, lankydamasis Malio vidurio regione, kur aktyviai veikia džihadistai. Incidento aplinkybės kol kas lieka neaiškios.

Jo partija – Sąjunga už respubliką ir demokratiją (URD) – vėliau trečiadienį paskelbė pareiškimą, kad S. Cisse ir jo komanda nepasirodė viename numatytame susitikime, o telefonu su jais nepavyko susisiekti.

Malio vyriausybės atstovas Yaya Sangare ketvirtadienį paskelbė pareiškimą, kuriame opozicijos lyderio dingimas apibūdinamas kaip „pagrobimas“, bet daugiau detalių nepateikė.

„Dedamos visos pastangos surasti dingusius žmones ir sugrąžinti juos į jų šeimas“, – sakoma pareiškime.

Du URD nariai, pageidavę neviešinti jų vardų, irgi sakė naujienų agentūrai AFP, kad politikas buvo pagrobtas.

Malis bando suvaldyti 2012 metais šalies šiaurėje kilusį islamistų sukilimą, per kurį jau žuvo tūkstančiai kariškių ir civilių.

Nors šalyje dislokuota tūkstančiai prancūzų ir Jungtinių Tautų karių, konfliktas apėmė centrinį Malio regioną ir išplito į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Su „al Qaeda“ susiję džihadistai veikia ir centrinėje Malio dalyje, kurioje dingo S. Cisse ir jo komanda. Jie šiame neramiame regione vykdė rinkimų kampaniją prieš sekmadienį įvyksiančius parlamento rinkimus, nurodė URD.

Rinkimai dėl saugumo padėties šalyje buvo ilgai atidėliojami.