„Bendruomenių Rūmai nutarė padaryti pertrauką Velykų atostogoms ir vėl susirinks 2020 metų balandžio 21 dieną“, – sakoma žinutėje, paskelbtoje parlamento žemųjų rūmų „Twitter“ puslapyje.

Būsto reikalų sekretorius Robertas Jenrickas anksčiau visuomeniniam transliuotojui BBC sakė, kad toks sprendimas būtų „protingas“, juolab kad visoje šalyje buvo uždarytos nebūtinos parduotuvės ir paslaugų teikėjai, o vyriausybė nurodė gyventojams likti namuose.

„Akivaizdu, parlamentas turi vesti savo pavyzdžiu“, – sakė įstatymų leidėjas ir pridūrė, kad taip pat svarbu apsaugoti parlamento darbuotojus nuo plintančios COVID-19 infekcijos.

Vis dėlto jis pažymėjo esąs „tikras, kad parlamentas sugrįš po Velykų atostogų“, ir sakė, kad įstatymų leidėjams svarbu prižiūrėti vyriausybės veiklą.

Ekstremalios padėties įstatymas, suteikiantis vyriausybei galių paliepti gyventojams izoliuotis, šią savaitę buvo skubos tvarka priimtas parlamento ir trečiadienį įsigaliojo.

Prieš parlamentarams išvykstant namo premjeras Borisas Johnsonas dalyvavo paskutiniuose tiesioginiuose debatuose su opozicijos lyderiu leiboristu Jeremy Corbynu. Pastarasis ketina atsistatydinti prieš parlamentui atnaujinant darbą.

Naujasis Leiboristų partijos lyderis turėtų būti paskelbtas balandžio 4 dieną. Favoritu laikomas partijos atstovas „Brexit“ klausimais Keiras Starmeris.