Elektroninės prekybos platformos „Yandex.Market“ spaudos tarnyba pranešė, kad už spekuliacinę veiklą – kainų, palyginti su ikikriziniu laikotarpiu, padidinimą 2-3 kartais – jau išjungta apie 300 parduotuvių.

„AliExpress Russia“ skelbia iš savo elektroninės prekybos sistemos pašalinusi kelis šimtus prekių, pasiūlytų už „protu nesuvokiamas kainas“.

Vieno didžiausių Rusijoje skelbimų portalo „Avito“ valdytoja teigia tęsianti medicininių kaukių, respiratorių ir kitų gaminių COVID-19 ligos gydymui ar prevencijai perpardavinėtojų spekuliacinėmis kainomis paieškas ir blokavimą.

„Taip pat pradėjome stebėti tokių prekių kaip grikiai ar tualetinis popierius pardavimo skelbimus“, – sakė „Avito“ atstovas.

Putinas: Rusija gerai tvarkosi su koronavirusu


Rusijai pavyksta apriboti koronaviruso plitimą savo teritorijoje, tačiau šalis negali visiškai izoliuotis nuo šios grėsmės, trečiadienį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Dėl iš anksto įvestų priemonių mums, kalbant bendrai, kol kas pavyksta sutramdyti tiek platų, tiek greitą ligos plitimą“, – pabrėžė valstybės vadovas, kreipdamasis į tautą.

„Tačiau visi mes turime suprasti, kad Rusija tiesiog dėl savo geografinės padėties negali atsiriboti nuo grėsmės“, – tęsė V. Putinas.

Jis paaiškino, kad „prie mūsų sienų yra valstybių, kurios jau rimtai paveiktos epidemijos, ir objektyviai neįmanoma visiškai užkirsti kelią jos skvarbai į mūsų šalį“.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad COVID-19 pandemijos sukelta krizė greitai aštrėja visame pasaulyje.

„Daugelyje šalių ir toliau auga susirgusiųjų skaičius. Buvo smogta viso pasaulio ekonomikai. Jau dabar prognozuojama, kad ją ištiks nuosmukis“, – kalbėjo V. Putinas.

Jis paragino rusus laikytis visų rekomendacijų, būti atsakingus ir likti namie dėl koronaviruso.

„Visų rekomendacijų būtina laikytis. Reikia pasaugoti ir save, ir savo artimuosius, laikytis disciplinos ir būti atsakingiems. Ir, patikėkite, dabar saugiausia – pabūti namie“, – pareiškė prezidentas, kreipdamasis į piliečius dėl koronaviruso krizės.

Nurodė pakoreguoti kai kurias dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įpareigojo vyriausybę „atitinkamai pakoreguoti“ dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis su šalimis, į kurias pervedami Rusijos gyventojų pinigai.

Trečiadienį per televiziją kreipdamasis į tautą V. Putinas pabrėžė, jog šių sutarčių keisti nesutikusios valstybės sulauks Rusijos vienašališko sprendimo jas nutraukti.

V. Putinas pasiūlė Rusijos gyventojų lėšų užsienio bankuose palūkanas apmokestinti 15 proc. dydžio pajamų mokesčiu.

„Natūralu, kad tam reikės atitinkamai pakoreguoti mūsų susitarimus su kai kuriomis šalimis dėl dvigubo apmokestinimo išvengimo. Prašau vyriausybę organizuoti šį darbą“, – sakė Rusijos prezidentas.

„Jei užsienio partneriai nepriims mūsų pasiūlymo, Rusija vienašališkai pasitrauks iš šių susitarimų“, – pabrėžė V. Putinas.

„Pradėkime nuo tų šalių, per kurias plaukia didelės Rusijos kilmės lėšos, o tai yra labai jautru mūsų šaliai“, – pridūrė jis.

V. Putinas taip pat pasiūlė 1 mln. rublių viršijančių indėlių Rusijos bankuose ar investicijų į vertybinius popierius palūkanas apmokestinti 13 proc. pajamų mokesčiu.