„Norėčiau, kad žinotumėte, jog nenuilstamai dirbame, siekdami jums padėti – esate ne vieni“, – tviteryje paskelbtame vaizdo įraše pareiškė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen.

Charles'is Michelis, pirmininkaujantis ES valstybių narių lyderius vienijančiai Europos Vadovų Tarybai, viešame laiške Ispanijai nurodė, kad „Europa jus palaiko, reikšdama visišką solidarumą; dėsime visas įmanomas pastangas, kad jums padėtume“.


Jam antrino Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli, kreipdamasis į ispanus tviteryje parašęs, kad „sunkumai ir problemos, kuriuos patiriate, yra ir mūsų“.

Ispanija yra antroji labiausiai nukentėjusi šalis ES po Italijos, kur užfiksuota per 47 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir maždaug 3 400 mirčių.

46 mln. gyventojų turinčioje Ispanijoje, kuri yra ketvirtoji pagal dydį ES ekonomika, nuo kovo 14 dienos galioja visuotinis karantinas. Tokių priemonių imtasi siekiant sustabdyti COVID-19 infekcijos plitimą.

Madridas siekia parūpinti savo medikams, iš kurių 5 400 buvo užkrėsti, daugiau apsauginių priemonių, ir kreipėsi pagalbos į ES bei NATO.

Europos Komisija 25 valstybių narių vardu pradėjo bendrai įsigyti medicinines atsargas, ypač veido kaukes, tačiau šiuo metu paklausa gerokai viršija pasiūlą.

Nepaisant to, U. von der Leyen pažadėjo, kad kaukės, pirštinės ir apsauginiai drabužiai bus išsiųsti Ispanijos ligoninėms per dvi savaites.