Vyriausybė pateikė pasiūlymą žemuosius Bendruomenių Rūmus pasibaigus trečiadienio darbui uždaryti iki balandžio 21 dienos.

Bendruomenių reikalų sekretorius Robertas Jenrickas transliuotojui BBC sakė, kad tai „protingas sprendimas“ atsižvelgiant į nebūtinų parduotuvių bei paslaugų uždarymą visoje šalyje ir vyriausybės nurodymą žmonėms likti namie.

„Aišku, kad parlamentas turi rodyti pavyzdį“, – sakė jis ir pridūrė, jog taip pat svarbu apsaugoti darbuotojus nuo koronaviruso.

Tačiau R. Jenrickas pridūrė esąs „tikras, kad parlamentas sugrįš po Velykų švenčių“. Anot jo, svarbu, kad įstatymų leidėjai stebėtų vyriausybės darbą.

Šią savaitę parlamente buvo prastumti įstatymai, suteikiantys vyriausybei galias priversti žmones laikytis izoliacijos. Įstatymai turėtų įsigalioti trečiadienį.

Prieš parlamentarams išvykstant namo ministras pirmininkas Borisas Johnsonas Bendruomenių Rūmuose paskutinį kartą susidurs su opozicijoje esančių leiboristų lyderiu Jeremy Corbynu, kuris planuoja atsistatydinti.

Naujasis leiboristų lyderis bus paskelbtas balandžio 4 dieną. Favoritu laikomas partijos atstovas „Brexit“ klausimais Keiras Starmeris.