„Maždaug prieš dešimt dienų pradėjau justi kai kuriuos simptomus... Jutau nuovargį, šaltkrėtį, gerklės skausmą ir kosėjau“, – instagramo įraše teigė 17-metė aktyvistė.

G. Thunberg tikino, kad simptomai jai pasireiškė sugrįžus iš kelionės po Vidurio Europą, po kurios ji ir jos tėvas saviizoliavosi.

Antradienio duomenimis, Švedijoje patvirtinti 2 272 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, tačiau šalyje tyrimai atliekami tik pacientams, kuriems reikalinga medikų priežiūra ir su rizikos grupėms priklausančiais žmonėmis dirbančiu personalu.

Taigi, rašė G. Thunberg, jai tyrimai nebuvo atlikti, tačiau esą „labai tikėtina“, kad ji sirgo COVID-19, „žinant simptomus ir aplinkybes“.

Dabar G. Thunberg sako „praktiškai pasveikusi“, tačiau įspėjo kitus žmones, kad ji „vos smarkiai nesusirgo“.

Ji taip pat perspėjo, kad kiti žmonės, ypač – jaunuoliai, juntantys tik lengvus simptomus, gali nežinoti, kad „jie turi virusą ir užkrėsti kitus žmones rizikos grupėse“.

„Mes, kurie nepriklausome rizikos grupei, turime didžiulę atsakomybę, nes mūsų veiksmai gali lemti kitų žmonių gyvenimą arba mirtį“, – įspėjo G. Thunberg.

Jaunuolių protestus dėl klimato kaitos įkvėpusi G. Thunberg kovo pradžioje paragino savo šalininkus rinktis protestus internete, taip išvengiant didelių susibūrimų, kurie paspartintų koronaviruso plitimą.