„Daug žmonių sutinka su manimi. Mūsų šalis... nesukurta uždaryti, – televizijai „Fox News“ sakė D. Trumpas. – Tokiu būdu galima sugriauti šalį – ją uždarant.“

Pasak jo, nuo kitos savaitės jis vertins, ar atšaukti socialinės distancijos bei karantino priemones, kad šlubuojanti ekonomika galėtų sugrįžti į normalias vėžes.

„Norėčiau, kad šalis atsivertų, ir nekantriai laukiu Velykų“, kurios šiemet bus balandžio 12 dieną, pareiškė D. Trumpas.

Didžiojoje JAV dalyje buvo imtasi socialinio atsiribojimo ir karantino priemonių, kurios staiga sustabdė didžiausią pasaulio ekonomiką.

Sveikatos ekspertai sako, kad šios priemonės yra vienintelis būdas užkirsti kelią lengvai užkrečiamai, galimai mirtinai pavojingai ligai plisti nekontroliuojamai.

Per interviu su „Fox“ Baltuosiuose rūmuose D. Trumpas pareiškė, kad, jo manymu, karantinas dėl koronaviruso yra perdėta reakcija.

„Per metus mes prarandame tūkstančių tūkstančius žmonių dėl gripo. [Dėl to] mes neišjungiame šalies“, – tvirtino JAV prezidentas.

„Mes netenkame kur kas daugiau [gyvybių] per autoavarijas. Mes nekvietėme automobilių kompanijų, kad pasakytume: „Nustokite gaminti automobilius. Mes nebenorime jokių automobilių“, – sakė jis.

Taip pat sustojus ir jo prezidentinei kampanijai prieš lapkritį turinčius įvykti rinkimus, D. Trumpas siekia, kad ji sugrįžtų į vėžes.

Dar prieš koronaviruso protrūkį antros kadencijos prezidento poste siekiantis D. Trumpas žadėjo palaikyti stiprią ekonomiką ir žemą nedarbo lygį.

„Negalime prarasti „Boeing“, negalime prarasti kai kurių iš šių kompanijų, – sakė JAV prezidentas. – Jei prarasime šias kompanijas, kalbėsime apie šimtus tūkstančių darbo vietų, milijonus darbo vietų.“