„Ribojamosios priemonės galios iki balandžio 13 d. Tai reiškia, kad artimiausiomis savaitėmis mūsų kasdieniame gyvenime išliks didelių apribojimų“, - sakė premjerė.

Kaip paaiškino Norvegijos naujienų agentūra NTB, mokyklos ir vaikų darželiai vis dar bus uždaryti, toliau galios rekomendacijos likti namuose ir judėjimo apribojimai.

Be to, kaip informavo sveikatos apsaugos ir socialinio aprūpinimo ministras Bentas Høie, gatvėse negalima rinktis didesnėmis kaip penkių žmonių grupėmis, tarp žmonių turi būti ne mažesnis kaip vieno metro atstumas. Tiesa, šis reikalavimas nebus taikomas šeimoms. Patalpoje, pavyzdžiui, darbovietėje, šis nuotolis turi sudaryti du metrus. Privačiame būste ši taisyklė negalioja.

Norvegijoje užfiksuotų užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius išaugo iki 2566, per parą nustatyti 196 nauji atvejai. NTB duomenimis, šalyje koronaviruso aukomis jau tapo 12 žmonių.

Norvegijos vyriausybės sprendimu dėl koronaviruso plitimo į šalį neįleidžiami užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi Norvegijoje, įvesta sienų kontrolė, o visiems grįžtantiems į šalį skiriamas dviejų savaičių karantinas.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 150 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė apie 385 tūkstančius žmonių, maždaug 16 tūkstančių infekuotųjų mirė.