„Manau, kad mūsų ginkluotosios pajėgos neturi sau lygių organizavimo, mobilizacijos, logistikos, transportavimo srityje. Be to, jų medicinos personalas – vienas geriausių šalyje“, - sakė miesto vadovas. Jis pavadino Niujorką naujojo koronavoruso plitimo Jungtinėse Valstijose epicentru ir atkreipė dėmesį į blogėjančią padėtį Floridoje, Luizianoje, Džordžijoje ir kituose regionuose.

„Ginkluotosios pajėgos – tai vienintelė, mano manymu, jėga, galinti užtikrinti nenutrūkstamą medicinos personalo, atsargų ir įrangos pristatymą ten, kur jie reikalingiausi. Nacionalinė gvardija puikiai tvarkosi, bet kiekvienos konkrečios valstijos teritorijoje. O krizė jau įgavo nacionalinį mastą“, - paaiškino B. de Blasio, ragindamas „kuo greičiau mobilizuoti Amerikos kariuomenę“.

Praėjusį savaitgalį daugiau kaip 5,5 tūkstančio JAV nacionalinės gvardijos kariškių 32-ose šalies valstijose buvo pasitelkti kovai su naujojo koronaviruso plitimu. Jų uždaviniai – planuoti apsaugines priemones, mokyti individualios apsaugos metodų, teikti pagalbą medicinos įstaigoms ir jų darbuotojams, padėti dezinfekuoti bendrojo naudojimo vietas ir t. t.

Nacionalinės gvardijos dalys dislokuotos kiekvienoje valstijoje, jos pavaldžios gubernatoriams ir prezidentui.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Jungtinėse Valstijose užfiksuoti 46 450 užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 593 infekuotieji mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 150 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė apie 385 tūkstančius žmonių, maždaug 16 tūkstančių infekuotųjų mirė.