Su Kinija besiribojanti Rusija, kurioje gyvena 144 mln. žmonių, kol kas yra pranešusi apie 495 užsikrėtimo koronavirusu atvejus, bet apie jokius patvirtintus mirties atvejus neskelbiama.

„Problema ta, kad [atliekamų] testų skaičius labai mažas ir niekas nemato aiškaus vaizdo“ dėl padėties Rusijoje ir pasaulyje, per susitikimą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pasakė sostinės meras Sergejus Sobianinas.

„Vaizdas, kuris atsiskleidžia, yra rimtas“, – sakė S. Sobianinas, kuris taip pat vadovauja specialiai kovos su koronavirusu grupei Rusijos Saugumo taryboje.

Pasak jo, koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius yra „reikšmingai didesnis“ už oficialius skaičius.

V. Putinas ne kartą tvirtino, kad koronaviruso protrūkis Rusijoje kontroliuojamas.

Tuo metu V. Putinas antradienį apsilankė vienoje Maskvos ligoninėje, kur gydomi naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19 sergantys žmonės. Prezidentas vilkėjo apsauginį kostiumą.

Maskvos pakraštyje įsikūrusioje ligoninėje apsilankęs V. Putinas gyrė jos gydytojus dėl profesionalumo ir sakė, kad jie dirba „kaip laikrodis“.

Šalis palaipsniui griežtino suvaržymus, atšaukia kultūros ir sporto renginius, pereina prie nuotolinio mokymo, uždaro sporto klubus. Rusija taip pat uždarė sienas beveik visiems ne piliečiams.

S. Sobianinas pirmadienį paprašė pagyvenusių maskviečių niekur neiti iš namų.

Tačiau ne taip, kaip daugelis Azijos ir Europos šalių, Rusijos nacionalinė vyriausybė nepaskelbė jokių nurodymų neiti iš namų.

Antradienį S. Sobianinas sakė, kad ir kiti Rusijos regionai turėtų griežtinti priemones prieš koronavirusą, net jei juose nėra daug COVID-19 pacientų.

„Ne visi regionai supranta“ situacijos rimtumą, sakė S. Sobianinas ir pridūrė: „Nepriklausomai nuo to, ar ten yra sergančių žmonių, visi jie turėtų pasirengti.“

Atskirai jis paminėjo Tolimųjų Rytų Primorės kraštą prie Kinijos sienos ir sakė, kad jei pastaruoju metu tūkstančiai žmonių kirto sieną, tuomet „tai yra problema, didelė problema“.

„Anksčiau ar vėliau ši problema pakels savo galvą“, – pabrėžė S. Sobianinas.