Deja, bet toli gražu ne visi piliečiai laikosi nurodymų likti namuose. Taigi, kai kurių Italijos miestų ir miestelių merai nusprendė reikalus perimti į savo rankas.

Socialinėje žiniasklaidoje skelbiamuose vaizdo įrašuose matoma, kokių veiksmų prieš nepaklusnius miestiečius imasi valdininkai, skelbia euronews.com.

„Kur einate su tais šunimis? Jiems prostatos uždegimas ar kas? Turite likti namuose“, – feisbuke plūstasi Gvaldo Tadino meras.

Bario meras Antonio Decaro buvo nufilmuotas miesto paplūdimyje aiškinantis žmonėms, kodėl jie turėtų skubiai eiti namo. Jis netgi buvo priverstas nutraukti jų stalo teniso partiją.


Lučeros meras Antonio Tutolo feisbuke kreipdamasis į savo miesto žmones taip pat nevyniojo žodžių į vatą: „Tie sumauti kirpėjai, einantys į namus kirpti klienčių, ką jie po velnių sau galvoja? Ar nesuprantate, kad karstas bus uždarytas, ir niekas tos šukuosenos nematys? Kam rūpės, kad karste šukuosena atrodo puikiai?“.

Italija – skaudžiausiai nuo koronaviruso nukentėjusi Europos valstybė. Čia kovo 23 dienos duomenimis patvirtinta daugiau nei 64 tūkst. susirgimų, mirė 6 tūkst. 77 žmonės.

Italijos ekspertai įspėja dėl optimizmo, nežymiai mažėjant naujų koronainfekcijų skaičiui

Italijos sveikatos tarnybos įspėja dėl skuboto optimizmo mažėjant naujų koronainfekcijų skaičiui. „Mes neturėtume puoselėti iliuzijų, nežymiai sumažėjus atvejų“, - antradienį stočiai „Rai Radio2“ sakė Italijos sveikatos instituto (ISS) direktorius Silvio Brusaferra. Jis primygtinai paragino italus toliau laikytis karantino ribojimų dėl koronaviruso.

Oficialias pirmadienio vakaro duomenimis, kasdien fiksuojamų naujų infekcijų skaičius Italijoje sumažėjo nuo pataruoju metu daugiau kaip 6 500 iki 4 800. Per 24 valandas mirė 601 žmogus. Tai atitinka nežymų 6 proc. sumažėjimą.

Duomenys dabar turi būti „rūpestingai įvertinti“, sakė S. Brusaffera. Esą dar prireiks laiko „tendencijai suprasti“. Italams ši pandemijos savaitė yra „labai svarbi“, pabrėžė ekspertas.

S. Brusaferras paragino tautiečius toliau griežtai paisyti šalies mastu galiojančių draudimų išeiti iš namų ir laikytis atstumo. „Blogo elgesio šiandien“ padariniai pasimatys po dviejų savaičių, įspėjo jis. „Mūsų gebėjimas griežtai laikytis taisyklių neabejotinai turės įtakos užsikrėtimų kreivei visuose regionuose“, - pridūrė ekspertas.

Dauguma italų, atrodo, jau susitaikė su griežtais karantino ribojimais. Tokie didmiesčiai kaip Milanas, Neapolis, Roma ir Florencija pastarosiomis dienomis buvo tarsi išmirę. Laikraščio „La Repubblica“ apklausa parodė, kad 94 proc. respondentų remia priemones kovoje su virusu.