Oberviljė priemiestyje migrantai į autobusus pradėjo lipti auštant. Pasak pareigūnų, jie nuvežti į sporto sales ir viešbučius Paryžiuje ir viename priemiestyje netoliese.

Paryžiaus regiono prefektas Michelis Cadot apie evakuaciją paskelbė praėjusią savaitę, nurodydamas, kad bus surasta daugiau kaip 500 lovų.

Pagalbos organizacija „France Terre d'Asile“ pranešė, kad Oberviljė stovykloje – vienoje iš kelių dešimčių – gyveno 300–600 žmonių. Nuo 2015 metų, kai į Europą pradėjo plūsti dideli prieglobsčio prašytojų srautai, Paryžiuje ir aplink jį nuolat spontaniškai atsiranda tokių stovyklų.

Pareigūnai sakė, kad bus patikrinta perkeltų migrantų sveikata, siekiant nustatyti, ar jiems nepasireiškia COVID-19 simptomai.

Premjeras Edouard'as Philippe'as pirmadienį paskelbė, kad visoje šalyje galiojantys nurodymai žmonėms neiti iš namų bus sugriežtinti bandant pažaboti ligos protrūkį.

Premjeras nurodė, kad draudimas žmonėms būti viešosiose erdvėse yra būtinas siekiant mažinti pacientų skaičių didžiulį spaudimą patiriančiose ligoninėse.