Du kariškiai, pageidavę likti anonimais, sakė naujienų agentūrai AFP, kad islamistai kovotojai pirmadienį iš raketinių granatsvaidžių ir sunkiųjų ginklų apšaudė karius vežusį sunkvežimį netoli Gorgio kaimo Borno valstijoje.

„Didžiulė netektis – patekę į pasalą žuvo mažiausiai 70 karių“, – nurodė vienas kariškių.

„Teroristai konkrečiai taikėsi į karius vežusį sunkvežimį raketiniais granatsvaidžiais ir sudegino transporto priemonę, nužudydami visus joje buvusius, – aiškino kitas pašnekovas. – Iki šiol rasta 70 kūnų, bet aukų skaičius neabejotinai yra didesnis, nes gelbėjimo operacija tęsiama.“

Keli kariai buvo sužeisti, o dar keletą džihadistai paėmė į nelaisvę, sakė abu kariškiai.

Vienas Nigerijos kariuomenės atstovas AFP sakė negalįs komentuoti pranešimų apie šią ataką.

Išpuolio taikiniu tapo kariuomenės kolona, išvažiavusi iš regiono sostinės Maidugūrio į vietovę, kur turėjo surengti operaciją prieš judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) regioninės grupuotės kovotojų stovyklą, AFP sakė vienas vyriausybės remiamos ginkluotos grupės, kovojančios su džihadistais, narys.

Vakarų Afrikos provincijos „Islamo valstybės“ grupuotė 2016 metais atskilo nuo islamistų judėjimo „Boko Haram“ ir susitelkė į išpuolius prieš kariuomenę. Jos kovotojai puldinėdavo karius ir bazes, taip pat rengdavo pasalas kariuomenės transporto vilkstinėms.

Ši grupuotė buvo kaltinama intensyvinanti atakas prieš civilius ir grobianti įkaitus regiono pagrindiniuose keliuose, kovotojams įrengiant „patikros postus“.

Šiaurės rytų Nigerijoje jau dešimtmetį besitęsiantis konfliktas nusinešė apie 36 tūkst. žmonių gyvybių, o dar 1,8 mln. gyventojų turėjo palikti savo namus.

Kautynės taip pat persimetė į kaimynines šalis, todėl regiono valstybės suformavo koaliciją, kovojančią su islamo ekstremistais.