„Italijos vyriausybė prieš kelias dienas mūsų užklausė, ar galėtume padėti pasirūpinti pacientais, kurie negauna priežiūros Italijoje“, – sakė M. Kretschmeris.

Po konsultacijų su gydytojais dėl Saksonijos ligoninių pajėgumo buvo susitarta, kad regionas priims šešis italus pacientus į gydymo įstaigas Dresdeno ir Leipcigo miestuose, pridūrė jis.

„Italijoje dabar tenka priimti etiškai labai keblų sprendimą... atrinkti šešis žmones, kurie bus įsodint į lėktuvą“, – sakė žemės pirmasis ministras.

M. Kretschmeris nurodė, kad pacientų iš Italijos gydymas suteiks Saksonijos medikams galimybę daugiau sužinoti apie naująjį pandeminį koronavirusą, taip pat pademonstruoti solidarumą.

„Tai labai svarbus ženklas, kad taip pat esame pajėgūs padėti kitiems“, – aiškino pareigūnas.

Vokietijos naujienų agentūra DPA savo ruožtu, necituodama jokių šaltinių, pranešė, kad į Vokietija bus perkelti iš viso aštuoni pacientai.

Italija tapo smarkiausiai koronaviruso pandemijos paveikta valstybe – joje mirė daugiau kaip 6 000 šia liga užsikrėtusių žmonių.

Dėl didžiulio pacientų skaičiaus Italijos sveikatos apsaugos sistema atsidūrė ties griūties riba, todėl kitos šalys, įskaitant Rusiją ir Čekiją, pasiūlė pagalbą.

Kaip rodo naujausi Roberto Kocho instituto duomenys, Vokietijoje iki šiol nustatyta daugiau kaip 22 tūkst. koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų.

Saksonija yra vienas mažiausiai paveiktų regionų iš 16 Vokietijos žemių – joje nustatyti tik 658 užsikrėtimo atvejai.

Praeitą savaitgalį trys kitos Vokietijos žemės, besiribojančios su Prancūzija, paskelbė priimsiančios pacientų iš kaimyninės šalies rytinio regiono, taip pat smarkiai paveikto šio protrūkio.