Europos Parlamento atstovas AFP sakė, kad šis vyras buvo „išorės darbuotojas“ ir kad jis mirė, „kaip rodo dabartinė informacija, dėl koronaviruso“.

Atstovas išreiškė Europos Parlamento apgailestavimą.

Šaltinis EP sakė, kad miręs vyras yra penktą dešimtį metų ėjęs Italijos pilietis, dirbęs Parlamento informacinių technologijų tarnyboje.

Europa šiuo metu yra naujojo koronaviruso pandemijos epicentre. Belgijoje užregistruoti 3 743 užsikrėtimo ir 88 mirties atvejai.

Pareigūnai pripažįsta, kad tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra daug didesnis, bet testai kol kas atliekami tik ligoninėse atsidūrusiems pacientams su stipriai pasireiškiančiais simptomais ir karščiuojantiems sveikatos apsaugos darbuotojams.

COVID-19 sukeliančiu virusu jau užsikrėtė grupė Europos Komisijos, Europos Vadovų Tarybos ir Europos Parlamento žmonių, tarp jų – ES „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier, kuris laikosi karantino savo gimtojoje Prancūzijoje.

ES institucijos ir agentūros daugelį darbuotojų išsiuntė namo dirbti nuotoliniu būdu, o Belgija uždarė valstybės sienas, mokyklas, barus ir restoranus, uždraudė masinius susibūrimus ir skiria baudas už nebūtinus išėjimus iš namų.