Demokratai sakė, kad respublikonų pasiūlymas per koronaviruso krizę nesuteiktų pakankamos apsaugos milijonams amerikiečių darbininkų.

Projektas, kuriuo planuota skirti iki 2 trln. dolerių (1,87 trln. eurų) finansinės pagalbos amerikiečių šeimoms, tūkstančiams uždarytų arba į keblią padėtį patekusių verslo įmonių bei kritišką aprūpinimo stygių patiriančių ligoninių, nebuvo priimtas, nepaisant intensyvių derybų tarp respublikonų, demokratų ir prezidento Donaldo Trumpo administracijos.

Senate projekto šalininkų ir priešininkų balsai pasiskirstė po lygiai – 47 prieš 47, bet kad jis būtų priimtas, paketui turėjo pritarti 60 senatorių.

Dar penki senatoriai, karantinavęsi dėl koronaviruso, nebalsavo, įskaitant Randą Paulą (Rendą Polą), sekmadienį paskelbusį, kad jam buvo diagnozuota COVID-19 infekcija.

Šis netikėtas posūkis Senate kuria didelį spaudimą Kongresui susitelkti ir kiek įmanoma greičiau pritarti federalinės vyriausybės įsikišimui – didžiausiai tokio pobūdžio priemonei per JAV istoriją.