Latvijos vienam parlamentarui diagnozavus naująjį koronavirusą, dėl COVID-19 buvo patikrinti su juo kontaktavę premjeras Krišjanis Karinis ir aštuoni ministrai – visų jų testai neigiami.

Apie tai K. Karinis sekmadienį pranešė „Twitter“ socialinio tinklo žinute.

Dėl COVID-19 buvo patikrinti kultūros ministras Nauris Puntulis, vidaus reikalų ministras Sandis Girgensas, gerovės ministrė Ramona Petraviča, švietimo ir mokslo ministrė Ilga Šuplinska, teisingumo ministras Janis Bordanas, finansų ministras Janis Reiras ir aplinkos apsaugos bei regionų plėtros ministras Juris Pūcė.

K. Karinis pranešė, jog su valdančiosios koalicijos partnerių atstovu, parlamento deputatu Artusu Kaiminiu, kuris kovo 21-ąją patvirtino, kad jam diagnozuotas koronavirusas, pastarąjį kartą bendravęs kovo 16-ąją, todėl turės saviizoliuotis iki kovo 30 dienos. Kiti aštuoni ministrai taip pat izoliavosi.

Latvijos vyriausybės kanceliarija šeštadienį pranešė, jog dėl šio įvykio vyriausybės ir kitas valdančiosios koalicijos darbas vyks nuotoliniu būdu.

Užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius buvo pripažintas neturėjusiu kontakto su A. Kaiminiu, bet nuo sekmadienio jis taip pat dirbs nuotoliniu būdu.

Koronaviruso infekciją diagnozavus A. Kaiminiui Ligų profilaktikos ir kontrolės centro specialistai atliks testus visiems Saeimos deputatams ir darbuotojams.