Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nusprendė perkelti koronavirusu užsikrėtusius pacientus į žemyną, kad sumažintų Ajačo ligoninės būtinosios pagalbos skyriaus apkrovą ir leistų pasiruošti „sunkiausiai sergančių pacientų hospitalizavimui“, nurodė salos administracija.

Korsikoje gyvena maždaug 340 tūkst. žmonių, iš kurių 90 tūkst. yra vyresni nei 60 metų. Šiai grupei koronaviruso infekcija gali sukelti rimčiausių sveikatos problemų.

Iki ketvirtadienio saloje buvo patvirtinti 164 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir septynios mirtys nuo šio viruso.

Didžioji dalis užsikrėtusiųjų gyvena sostinėje, kur intensyvios slaugos skyriuje yra 15 lovų. Netrukus šį skaičių planuojama padidinti iki 26.

Maždaug tuzinas sunkiai sergančių pacientų iš Ajačo bus perkelta į ligonines Žydrojo Kranto rajone, naujienų agentūrai AFP sakė Korsikos administracijos vadovas Franckas Robine'as. Jis pridūrė, kad artimiausiomis dienomis ligonių skaičius gali labai išaugti.

Karinio jūrų laivyno sraigtasparnių nešėjas „Tonnerre“ turi gerai įrengtą ir aprūpintą ligoninę su 69 lovomis.

Anksčiau šią savaitę prancūzų kariškiai evakavo šešis pacientus iš koronaviruso židiniu tapusio rytinio Miulūzo miesto į ligonines Marselyje ir Tulone, šalies pietuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją