Austrijoje nuo pirmadienio neveikia mokyklos ir restoranai. Žmonėms leidžiama išeiti iš namų tik turint svarią priežastį, pavyzdžiui, keliaujant į darbą, jei dirbti neįmanoma iš namų, nusipirkti maisto arba padėti kitiems.

„Priemonės pratęsiamos iki balandžio 13-osios“, – žurnalistams sakė S. Kurzas.

Premjeras paragino šalies gyventojus „laikytis“ ir pripažino, kad tam reikės „daug paaukoti“.

Jis nurodė, kad vyriausybė vertins, ar pasibaigus šiam terminui bus galima palaipsniui lengvinti šias priemones.

„Mes toliau vertinsime, ar nuo balandžio 14 mes galėsime palaipsniui panaikinti apribojimus ir sugrįžti į įprastą gyvenimą“, sakė jis.

Penktadienį šioje Alpių šalyje, turinčioje beveik 9 mln. gyventojų, buvo užfiksuota daugiau kaip 2 200 naujojo koronaviruso atvejų ir šešios mirtys.

Kasdien registruojamas užsikrėtusiųjų skaičius augimas šiek tiek sulėtėjo ir dabar siekia 20 procentų, nurodė sveikatos apsaugos ministras Rudolfas Anschoberis. Tačiau to „nepakanka“, pridūrė jis.

Austrijos valdžia ir toliau ragina šalies gyventojus laikytis griežtų apsaugos priemonių.

Šią savaitę buvo užregistruota maždaug 1 200 tvarkos pažeidimų, nurodė vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris.

Tiems, kurie nepaiso suvaržymų, gresia iki 3 600 eurų bauda.

Austrija taip pat griežtai apribojo keliones. Sustabdytas susisiekimas oro ir geležinkelių transportu su Italija ir kitomis labiausiai viruso paveiktomis šalimis.

Ketvirtadienį Austrija pranešė, kad visi iš užsienio atskridę piliečiai privalo laikytis 14 dienų karantino namuose. Išimtys taikomis tik tranzitu keliaujantiems asmenims, medikams ir tarptautinių organizacijų darbuotojams.

Vakarinė Tirolio provincija šią savaitę taip pat įvedė karantiną. Izoliuota dar keltas bendruomenių dviejose vakarinėse provincijose, prie Italijos esančiame regione nustačius daugybę užsikrėtimo koronavirusu atvejų.