Ši migrantų grupė buvo su Turkijos vėliava plaukiojančiame krovininiame laive, kuris pirmadienį per audrą užplaukė ant sausumos Kėjos uoste.

Vienas šių pabėgėlių, tarp kurių yra 38 nepilnamečiai, karščiavo ir buvo evakuotas į Atėnus patikrinti dėl koronaviruso, naujienų agentūrai AFP sakė mero pavaduotojas Elefterijas Dzuvaras.

Trys nėščios moterys ir vienas koją susižeidęs pabėgėlis taip pat nugabenti į Atėnus, o trys įtariami kontrabandininkai buvo areštuoti, pridūrė pareigūnas.

Likę migrantai, daugiausia iš Afganistano, Irano ir Somalio, karantinuoti 14-ai dienų nebenaudojamame viešbutyje salos pagrindiniame uoste. Pasak E. Dzuvaro, viešbutis „nėra tinkamas pabėgėliams“.


„Čia maža turistinė salelė“, – sakė jis ir pridūrė, kad migrantų grupė „sudaro 10 proc. populiacijos, o mes neturime jokios infrastruktūros jiems priimti“.

Graikijos migracijos ir prieglobsčio ministerijos atstovas sakė, kad imamasi visų atsargumo priemonių šiai grupei, kuria rūpinasi Raudonasis Kryžius, izoliuoti.

„Nuo jų atvykimo jau praėjo kelios dienos, jie neturėjo kontaktų su vietos gyventojais“, – sakė ministerijos atstovas.

Jis pridūrė, kad iki sekmadienio migrantų grupė bus perkelta į „tokias stovyklas kaip Malakasa“ netoli Atėnų, kur iš Lesbo salos buvo perkelta dešimtys neseniai atvykusių migrantų.

Siekdama stabdyti naujojo koronaviruso plitimą ministerija trečiadienį paskelbė naujus suvaržymus prieglobsčio prašytojų judėjimui salų stovyklose.

Į stovyklas siunčiamos specializuotos medikų komandos, bus sukurtos izoliacijos zonos, nurodė pareigūnai.

Stovyklose Graikijos žemyninėje dalyje ir salose netoli Turkijos yra dešimtys tūkstančių prieglobsčio prašytojų. Dauguma šių stovyklų labai perpildytos.