„24 afganų policininkai ir kariškiai žuvo, kai 3 val. (vietos, 0 val. 30 min. Lietuvos laiku) juos miegančius apšaudė šeši infiltravęsi policininkai“, – sakė Zabulo provincijos gubernatoriaus atstovas spaudai Rahmatullah Yarmalas.

Aukų skaičius yra tarp didžiausių nuo JAV ir Talibano susitarimo pasirašymo praėjusį mėnesį. Ataka prieš aušrą surengta bendroje policijos ir armijos būstinėje netoli provincijos sostinės Kalato, ilgai laikyto Talibano bastionu.

Zabulo provincijos tarybos vadovas Ata Janas Haqas Bayanas patvirtino, kad žuvo 24 saugumo pajėgų nariai.

„Per ataką žuvo 14 afganų armijos karių ir 10 policininkų“, – sakė jis ir pridūrė, kad dar keturi afganų saugumo pajėgų nariai dingo.

„Užpuolikai susiję su Talibano sukilėliais“, – sakė A. J. H. Bayanas.

Užpuolikai pabėgo dviem karinėmis mašinomis „Humvee“ ir pikapu, pasiimdami ginklų ir amunicijos.

R. Yarmalas naujienų agentūrai AFP patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Talibanas kol kas neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Incidentas įvyko kitą dieną po to, kai Afganistano gynybos ministras Asadullah Khalidas paragino Talibaną įsipareigoti nutraukti ugnį kovojant su naujuoju koronavirusu, kuris, kaip baiminasi stebėtojai, nesulaikomai plinta šioje skurdžioje šalyje.

A. Khalidas taip pat sakė, kad Afganistano pajėgos turėtų užimti agresyvesnę „aktyvios gynybos“ poziciją prieš Talibaną, kuris tęsia atakas visoje šalyje ir po sutarties su JAV pasirašymo vasario 29 dieną.

Zabulo provincija ribojasi su Pakistanu; joje daug metų slapstėsi buvęs Talibano aukščiausiasis lyderis mula Omaras, kuris mirė 2013 metais.