„Rusija priėmė sprendimą išplėsti atsakomąjį ES valstybių atstovų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Rusijos teritoriją, sąrašą – deja, mes turime tai padaryti. Tai yra pariteto klausimas; ne mes taip nusprendėme, bet privalome atsakyti. Įvesti atitinkami apribojimai“, – per spaudos konferenciją sakė M. Zacharova.

Ji pabrėžė, kad „šiandien pasauliui kyla svarbiausias klausimas: kaip neutralizuoti ne tiek viruso plitimą, kiek tai, su kuo susiduria visos valstybės, kokios pamokos bus išmoktos ir kokius atsakymus žmonija sugebės suformuluoti būsimoms kartoms“.

„Esant tokiai padėčiai užsiiminėti tokiomis smulkmenomis – tikrai ne ES mastas“, – sakė Rusijos URM atstovė, turėdama omenyje Bendrijos sankcijas Maskvos atžvilgiu.

Anksčiau Europos Sąjungos pratęstą sankcijų Rusijai galiojimą M. Zacharova pavadino „visiška katastrofa įvaizdžio atžvilgiu, o tai pat ir Europos institucijų vidinio turinio (požiūriu)".

„Pasaulis bando atsilaikyti ir suvienyti pastangas, rasti bendrų sąlyčio taškų, suvokdamas dabar vykstančių dalykų pasekmes. Papildomi apribojimai, kurie tikrai neduos jokios papildomos naudos ES gyventojams, yra katastrofiška kvailystė“, – pridūrė M. Zacharova.