Armija pirmuosius rezervininkus pradėjo mobilizuoti savaitgalį, sakė ministrė ir pridūrė, kad kiti rezervo kariai bus pasitelkti konkrečiais šaukimais ir visuotiniu šaukimu.

Didžiausioje Europos ekonomikoje yra 75 tūkst. rezervininkų, kuriems armija atnaujino kontaktines detales, sakė ministrė.

Apie 2,3 tūkst. atsargos karių atsiliepė į praeito savaitgalio raginimą mobilizuotis. Daugiau kaip 900 jų turi reikiamų įgūdžių, kad galėtų padėti sveikatos apsaugos tarnyboms, nurodė A. Kramp-Karrenbauer.

Ministrė, kovą su koronaviruso sukeliamu susirgimu COVID-19 palyginusi su maratonu, sakė, kad kariai galėtų prisidėti, jeigu nebepakaktų civilių pajėgumų.


„Galime suteikti ir suteiksime, ko iš mūsų reikalaujama“, – pabrėžė ji.

Vokietijos vyriausybė spartina pastangas kurti papildomus pajėgumus pacientams gydyti. Kaip rodo oficiali statistika, šiuo metu koronavirusu užsikrėtusių asmenų šalyje yra daugiau kaip 10 tūkst., o 20 jų mirė.

Centralizuotą statistiką skelbia pagrindinė šalies užkrečiamųjų ligų kontrolės institucija – Roberto Kocho institutas, gaunantis informacijos iš regioninių tarnybų apie atliktų tyrimų dėl COVID-19 duomenis.

Vis dėlto šis procesas yra priklausomas nuo atskirų žemių politikos, todėl daugelis užsikrėtimo atvejų galbūt nepatenka į statistiką, nes testai koronaviruso infekcijai nustatyti neatliekami daugeliui asmenų, jeigu jiems pasireiškia tik lengvi simptomai ir jeigu jie neturėjo kontaktų su žinomai užsikrėtusiais asmenimis.

Per atskirą spaudos konferenciją sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas) sakė, kad medicinos tarnybų darbuotojams taikomi reikalavimai bus sušvelninti, kad mažiau kvalifikuoti žmonės galėtų teikti pagalbą ligoninėms ir sumažinti spaudimą, tenkantį patyrusiems slaugytojams bei gydytojams.