Kinija, iš kurios išplito virusas, pranešė, kad trečiadienį neužfiksuota naujų atvejų – tai pirma tokia diena nuo pat protrūkio pradžios, taigi – reikšmingas įvykis, skelbia BBC.

Deja, tarp neseniai į Kiniją grįžusių asmenų užfiksuoti nauji 34 koronaviruso atvejai.

Ir Singapūre pranešama apie 47 naujus atvejus, tarp kurių 33 – į šalį įvažiavę asmenys, o iš jų 30 – grįžę Singapūro gyventojai.


Antradienį Pietų Korėjoje skelbiama apie 152 naujus atvejus. Kol kas nežinoma, kiek iš šių asmenų yra atvykusieji į šalį.

Degu (Kinija) – naujas židinys: slaugos namuose 74-ių pacientų tyrimai buvo teigiami.

Trečiadienį Japonijoje pranešta apie naujus užsikrėtimo atvejus. Tiesa, labiausiai nukentėjęs Hokaido regionas (su 154 atvejais) atšaukia nepaprastąją padėtį, kuri buvo paskelbta nuo vasario pabaigos. Pareigūnų teigimu, viruso plitimas liaujasi.

Valdžios pareigūnai ragina gyventojus būti atsargius ir likti namuose, kita vertus, infekuotų pacientų bangos, dėl kurios medikai dirbo ištisomis paromis, nebėra.

„Atlikome tyrimus dėl buvimo namuose naudos, bet nuo šiol skelbiame mažėjančią infekcijos plitimo riziką, esant socialinėms ir ekonominėms veikloms“, – trečiadienį teigė valdytojas Naomichi Suzuki.
Kinijos Nacionalinė sveikatos komisija praneša, kad pirmą kartą nuo gruodžio pradžios, kai atsirado virusas, nefiksuojama užsikrėtimo atvejų šalies viduje. Skelbiama, kad ir protrūkio židinyje Uhane (kuriame šiemet buvo paskelbtas karantinas) nėra naujų atvejų. Tiesa, 34 infekuotieji atvyko iš užsienio.

Kinija praneša apie 3 245 mirusius nuo viruso, kita vertus, abejojama, dėl Kinijos duomenų patikimumo.

Visos minėtos keturios Azijos valstybės sėkmingai suvaldė situacija viduje, tik nerimaujama, kad viruso protrūkiai užsienyje sumenkins jų progresą.