Visiškai uždaroma metro linija „Waterloo & City“, jungianti judrią Anglijos sostinės Vaterlo stotį ir Londono verslo centrą.

Be to, operatorė nurodė, kad bus uždarytos iki 40 metropoliteno stočių kitose linijose. Londoniečiai prašomi pasitikrinti naujausią informaciją dėl stočių prieš kelionę.

Stotys bus uždarytos iki atskiro pranešimo, skelbia „Tfl“.


Londono valdžia ragina miestiečius nesant būtinybės nesinaudoti viešuoju transportu.

„Raginu londoniečius naudotis viešuoju transportu tik būtiniausiais atvejais“, – pabrėžė meras Sadiqas Khanas.

Sostinės valdžia taip pat svarsto galimybę uždaryti daugumą parduotuvių, praneša kanalas „Sky News“, remdamasis šaltiniais vyriausybėje. Tokių priemonių gali būti imtasi jau šį savaitgalį, bet maisto parduotuvės ir vaistinės liktų atidarytos, skelbia televizija.

Anksčiau Jungtinės Karalystės valdžia jau ragino šalies gyventojus susilaikyti nuo nebūtinų kelionių. Britų premjeras Borisas Johnsonas patarė gyventojams nevaikščioti į barus, restoranus ir teatrus. Nuo penktadienio visoje šalyje uždaromos mokyklos.

Londonas labiausiai iš visų JK miestų nukentėjo nuo koronaviruso. Ten užfiksuoti 953 jo sukeliamos ligos COVID-19 atvejai. Iš viso JK ja serga 2 626 žmonės. Šalyje nuo koronaviruso mirė 104 žmonės, iš jų 35 – Londone.