„Atvyko kariuomenės specialioji [siunta] su 150 tūkst. greitųjų testų!“ – tviteryje paskelbė vidaus reikalų ministras Janas Hamacekas, patvirtindamas, kad siuntinys trečiadienį buvo atgabentas į Prahą kariniu lėktuvu.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos, naujieji tyrimai užtrunka vos 20–25 minutes, ir leidžia patikimai nustatyti, ar žmogaus organizme yra viruso pėdsakų. Palyginimui, darant įprastus tyrimus rezultatų tenka laukti apie šešias valandas.

„Patikrinta ir pakrauta. Vežame juos [rinkinius] tolesniam paskirstymui į vietas, kur reikalingi šie greitieji testai dėl koronaviruso“, – tviteryje paskelbė Čekijos armija, prie žinutės prisegusi įrangą vežančių karinių sunkvežimių nuotrauką.

Ši 10,7 mln. gyventojų turinti ES valstybė narė pranešė apie 464 patvirtintus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Dar trys pacientai šalyje pasveiko, o jokių mirties atvejų nebuvo nustatyta.

Praha ketina atskraidinti iš Kinijos daugiau diagnostikos ir kitos medicininės įrangos.

Trečiadienį čekų vyriausybė uždraudė piliečiams po vidurnakčio išeiti iš namų nedėvint kaukių.

Valdžia taip pat uždraudė jaunesniems nei 65 metų žmonėms lankytis parduotuvėse 9–11 val. vietos (10–12 val. Lietuvos) laiku, kad šiuo paros laikotarpiu galėtų apsipirkti pensininkai, kuriems virusas kelia itin didelį pavojų.

Tą pačią dieną kaimyninė Lenkija pareiškė, kad Pekinas pažadėjo paaukoti 10 tūkst. diagnostikos rinkinių, 20 tūkst. medicininių kaukių, 5 000 apsauginių kostiumų ir tūkstančius porų pirštinių bei apsauginių akinių.

Trečiadienio rytą Lenkija pranešė apie 251 patvirtintą užsikrėtimo virusu atvejį ir penkias aukas.