„Buvo nustatyti 137 asmenys, platinę socialiniuose tinkluose melagingus ir provokacinius pranešimus apie koronavirusą. 24 iš jų sulaikyti“, - cituoja žinybos pranešimą NTV.

Anksčiau socialiniuose tinkluose, o paskui ir kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodė pranešimų apie „slaptą“ šalies Sveikatos apsaugos ministerijos cirkuliarą, pagal kurį dėl koronaviruso plitimo grėsmės esą turi būti uždarytos visos įmonės ir organizacijos.

Pirmadienį Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koja pareiškė, kad tariamas dokumentas yra klastotė. Ankaros prokuratūra pradėjo tyrimą pagal straipsnius „Oficialių dokumentų klastojimas“ ir „Grasinimai siekiant įbauginti gyventojus ir sukelti paniką“.

Iki šiol Turkijoje nustatyti 98 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, vienas infekuotasis mirė.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 130 šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 190 tūkstančių žmonių, apie 8 tūkstančius mirė.