Per pastarąsias 24 valandas centras ištyrė 604 asmenis, 11 iš jų tyrimų dėl COVID-19 rezultatai buvo teigiami. Iki šiol Latvijoje ištirti 2 144 žmonės.

Praėjusį penktadienį Latvijos vyriausybė paskelbė ekstremalią padėtį ir įvedė virtinę griežtų priemonių, turinčių apriboti viruso plitimą. Nepaprastoji padėtis galios iki balandžio 14 dienos, bet dar gali būti pratęsta.

Vyriausybė taip pat nusprendė nuo kovo 17-osios iki balandžio 14 dienos sustabdyti tarptautinį keleivių pervežimą oro transportu, traukiniais, laivais ir autobusais.

Estijoje koronavirusas nustatytas 258 asmenims

Estijoje koronavirusas iki trečiadienio ryto buvo nustatytas 258 žmonėms, o nuo sausio 31-osios šalyje iš viso 2 020 tyrimų dėl jo sukeliamos ligos COVID-19.

Daugumai pacientų pasireiškė lengvi simptomai. Daugiausia užsikrėtusiųjų yra Harju ir Sarės apskrityse, skelbia Sveikatos apsaugos valdyba.

Antradienį vakare testais koronavirusas buvo nustatytas vienam policijos detektyvui iš Estijos pietryčiuose esančio Veru miesto. Pacientas šiuo metu gydomas namuose.

Imantis atsargumo priemonių Veru policijos pastatas antradienį buvo dezinfekuotas, pastato valymas baigtas trečiadienį ryte, paskelbė Policijos ir sienų apsaugos departamentas.

„Policijos darbas toliau užtikrinamas, patruliavimas nesutrikęs, – sakė policijos aukšto rango pareigūnas Tamaras Tammas. – Laikomės visų Sveikatos apsaugos departamento rekomendacijų, kad apsisaugotume patys ir užkirstume kelią viruso plitimui.“