„Oficialiais Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, sostinės ligoninės gali priimti maždaug 19,9 tūkst. pacientų, o intensyviosios terapijos palatose yra tik apie du tūkstančius vietų“, - sakė medicinos ekspertas. Anot jo, šiuo metu „dėl koronaviruso įtariamų ligonių yra daugiau kaip 350, turint omenyje išliekančią dinamiką, vien tik sostinėje per du mėnesius šis rodiklis gali išaugti iki 75 tūkst.“. Tačiau Fushenas pažymėjo, jog „ne visus susirgusius žmones reikės guldyti į ligonines, kadangi kai kurių pacientų būklė leidžia jiems likti namuose“.

Laikraštis taip pat praneša, kad pastarosiomis dienomis Džakartos ligoninės nespėja tikrinti visų žmonių, kurie gali būti užsikrėtę koronavirusu, tyrimai atidedami kelioms dienoms. Daugelį sunegalavusiųjų atsisakoma hospitalizuoti.

Iki šiol Indonezijoje patvirtinti 172 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, dauguma infekuotųjų išaiškinta sostinėje. Penki žmonės mirė, daugiau kaip šimtas yra kritinės būklės, devyni pasveiko.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugiau kaip 130 šalių, Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Naujausiais duomenimis, pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 180 tūkst. žmonių, apie 7 tūkst. mirė.