„Vien šiandien pakils 30–40 lėktuvų, kuriais turistai iš įvairiausių pasaulio kampelių bus pargabenti namo“, – teigė H. Maasas. Numatoma, kad operacija užtruks kelias dienas.

H. Maasas sakė, jog vyriausybės operaciją vykdys daugiausiai užsakyti lėktuvai – ypač „Lufthansa“. Užsienio reikalų ministras tvirtino, kad šiuo metu maždaug 35 000 vokiečių turistų yra Egipte, maždaug 4 000–5 000 piliečių Maroke, dar tūkstančiai gyvena tokiose šalyse kaip Argentina, Filipinai, Maldyvai.
Į Vokietijos valdžią, prašydami pagalbos, kreipėsi daugybė žmonių. „Štai kodėl nusprendėme pasiūlyti šį variantą, tam paskyrėme 50 mln. eurų“, – H. Maasas sakė DW žurnalistams.

Jis pabrėžė, kad vyriausybė negali visiems pasiūlyti sprendimo per 24 val., tačiau bus stengiamasi padėti „kuo daugiau tų žmonių, kurie vis dar yra užsienyje ir negali sugrįžti į Vokietiją“.

H. Maasas paragino užsienyje esančius vokiečius susisiekti su Užsienio reikalų ministerijos krizės centru arba artimiausia Vokietijos ambasada ir sužinoti daugiau informacijos apie organizuojamus skrydžius.

Ministro teigimu, vyriausybė operaciją vykdo remdamasi prielaida, jog, COVID-19 pandemijai intensyvėjant, reguliariųjų ir užsakomųjų skrydžių pasaulyje ir toliau mažės. Jis dar kartą pakartojo valdžios prašymą, kad Vokietijos gyventojai kol kas atšauktų visas išvykas į užsienį.