„Grupei, kuri dalyvavo [kovo 10-osios ministrų] kabineto pasitarime, atlikti testai, ir visi rezultatai yra neigiami“, – žurnalistams sakė Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaujantis Lukaszas Szumowskis. Jis pridūrė, kad visiems, „kurių testų rezultatai neigiami, nebereikia laikytis karantino“.

Lenkijos aplinkos ministras Michalas Wosis pirmadienį paskelbė, kad laikosi karantino testams parodžius, kad jis užsikrėtė naujuoju koronavirusu. Ministras pridūrė, kad jaučiasi gerai.

Lenkijoje antradienio rytą buvo patvirtintas 221 COVID-19 atvejis, įskaitant penkis mirties atvejus. Sveikatos apsaugos ministerija perspėja, kad atvejų skaičius šią savaitę gali viršyti 1 000.

38 mln. gyventojų turinti Lenkija buvo tarp pirmųjų Europos Sąjungos narių, įvedusių plačias priemones viruso plitimui stabdyti. Šalis uždarė savo sienas užsieniečiams, uždarė mokyklas ir paragino piliečius būti namuose.

Prie sienų su Vokietija, Lietuva ir Čekija perėjų antradienį susidarė didžiulės automobilių eilės, kuriose daugiausia laukia namo grįžtantys lenkai ir prekes vežantys sunkvežimiai. Lenkų pasieniečiai kruopščiai patikrina žmonių sveikatą ir tik tada leidžia jiems grįžti, pranešė šalies žiniasklaida.