„Mes galime suvaldyti masinį (pandemijos) skverbimąsi ir plitimą, – per vyriausybės posėdį sakė Rusijos prezidentas. – Apskritai padėtis yra kontroliuojama, nepaisant aukšto rizikos lygio.“

Antradienį Rusija pranešė, kad šalyje patvirtinta 114 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Pirmadienį jų buvo 93. Kol kas mirties atvejų šalyje neužregistruota.

V. Putinas kreipėsi į šalies gyventojus ir vyriausybę, prašydamas „veikti sąmoningai, organizuotai ir rūpintis vienas kitu“. Jis paragino pareigūnus pateikti rusams tikslią informaciją.

Už sveikatos apsaugą atsakinga Rusijos vicepremjerė Tatjana Golikova atmetė būgštavimus, kad šaliai gali iškilti sunkumų, jeigu tūkstančiams Rusijos piliečių prireiks palaikyti kvėpavimą aparatais.

Rusija yra „pasiruošusi panaudoti daugiau nei 40 tūkst. plaučių ventiliavimo aparatų“, – sakė ji susitikime. Vicepremjerė pridūrė, kad 106 iš koronavirusu užsikrėtusių žmonių „serga lengvai“.

Visuomenei kilus susirūpinimui dėl nepakankamų tyrimų, vyriausybė pažadėjo padidinti tyrimų dėl koronaviruso pajėgumus ir aprūpinti regionines medicinos įstaigas priemonėmis šiems tyrimams atlikti. Remiantis oficialiais duomenimis, Rusijoje tyrimai dėl koronaviruso buvo atlikti 110 tūkst. žmonių.

„Mes pagaminame iki 100 tūkst. testų rinkinių per dieną“, – pridūrė T. Golikova vyriausybės susitikime.

Vienas Sibiro tyrimų institutas pradėjo vakcinos nuo koronaviruso bandymus su gyvūnais, pirmadienį pranešė laboratorijos vadovas.