„Mes izoliavome dar 300 šeimų namuose, kur jie bus laikomi karantine“, – sveikatos apsaugos ministrė Hala Zayed pranešė vienoje televizijos laidoje pirmadienį vakare.

Ministrė neįvardijo Dakalijos provincijoje, už 150 kilometrų į šiaurę nuo sostinės, Nilo deltoje esančios gyvenvietės, tačiau paaiškino, kad buvo imtasi „valymo procedūrų“, siekiant užkirsti kelią infekcijos plitimui. Pasak jos, netrukus artimiausiomis dienomis bus uždarytos ir kitos „turistinės“ provincijos.

Šių sustiprintų apsaugos priemonių imtasi po to, kai Egipte nuo koronaviruso mirė dar du žmonės ir bendras mirčių skaičius išaugo iki keturių.

Egipto sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad mirė 50 metų egiptietis, turėjęs kontaktą su 72 metų moterimi, kuri mirė kovo 12 dieną nuo COVID-19 ir buvo kilusi iš tos pačios, dabar karantinuotos, Nilo deltos gyvenvietės.

Anksčiau Luksore nuo koronaviruso mirė 72 metų vokiečių turistas, plaukęs Nilu kruiziniu laivu. Šis vėliau buvo karantinuotas.

Iš viso Egipte patvirtinti 166 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Iš 40 naujų užsikrėtimo atvejų, apie kuriuos pranešė ministerija, 35 yra nustatyti egiptiečiams ir penki – užsieniečiams iš įvairių šalių.

Egiptas nuo ketvirtadienio iki mėnesio pabaigos stabdo visus skrydžius į šalį ir iš jos, taip siekdamas pažaboti ligos COVID-19 plitimą.

Ministras pirmininkas Mostafa Madbouly pirmadienį paragino egiptiečius likti namuose ir vengti „paniško apsipirkimo“ sakydamas, kad valstybė turi pakankamai maisto atsargų ir kitų svarbiausių produktų.