Tai didžiausias per 24 valandų laikotarpį šioje šalyje nustatytų naujų atvejų skaičius.

Per pastarąją parą Latvijoje buvo atliktas 391 koronaviruso infekcijos COVID-19 nustatymo testas, 15-a iš jų buvo teigiami. Iš viso šalyje dėl koronaviruso sukeliamos patikrinti 1 538 žmonės.

Koronavirusas jau plinta Latvijoje, infekcijos atvejų skaičius artimiausiu metu išaugs ir epidemija neišvengiama, sakė Sveikatos apsaugos ministerijos infekcinių ligų vyriausiasis specialistas Uga Dumpis.

Anot jo, ilgas inkubacinis laikotarpis ir lėta ligos eiga reiškia, kad įvestų saugumo priemonių, kuriomis siekiama sustabdyti infekcijos plitimą, veiksmingumą bus galima įvertinti tik praėjus tam tikram laikui.

„Būtina suprasti, kad epidemija neišvengiama, tačiau mes stengiamės ją sulėtinti ir užkirsti kelią žmonėms užsikrėsti virusu“, – sakė U. Dumpis ir pabrėžė, kad blogėjant padėčiai bus labai svarbu apsaugoti ar netgi izoliuoti senyvo amžiaus ar lėtinių ligų turinčius asmenis.

Didžiausias iššūkis bus įgyvendinti šį uždavinį didžiuosiuose miestuose, sakė infektologas.

Praėjusį penktadienį Latvijos vyriausybė paskelbė ekstremalią padėtį ir įvedė virtinę griežtų priemonių, turinčių apriboti viruso plitimą. Nepaprastoji padėtis galios iki balandžio 14 dienos, bet dar gali būti pratęsta.


Vyriausybė taip pat nusprendė nuo kovo 17-osios iki balandžio 14 dienos sustabdyti tarptautinį keleivių pervežimą oro transportu, traukiniais, laivais ir autobusais.

Be to, galiojant nepaprastajai padėčiai visos sporto, pramogų, kultūros ir kitos įstaigos turi baigti darbą iki 23 valandos.

Nepaprastosios padėties metu Latvijoje draudžiami visi vieši renginiai, nepriklausomai nuo žmonių skaičiaus, taip pat susibūrimai, eitynės, piketai ir religiniai susibūrimai.

Latvijos vyriausybė taip pat nutarė apriboti iki 50 žmonių neorganizuotus susibūrimus kultūros, pramogų, sporto renginių ir religinių apeigų vietose.

Estijoje užsikrėtusiųjų koronavirusu padaugėjo iki 225


Estijoje per pastarąją parą koronavirusas diagnozuotas dar 20 žmonių, o bendras infekuotųjų skaičius išaugo iki 225, antradienį naujienų agentūrai BNS patvirtino Sveikatos apsaugos departamento atstovai.

Jie pažymėjo, kad nuo sausio 31 dienos Estijoje buvo atlikti 1 625 tyrimai dėl ligos COVID-19.

Daugumai koronavirusu užsikrėtusių pacientų pasireiškia lengvi simptomai. Šalyje daugiausiai užsikrėtusiųjų šiuo metu yra Harju apskrityje ir Saremos saloje.