Filmuotoje medžiagoje matoma mažiausiai 50 britų, kai kurie pusnuogiai, o kiti siurbčiojantys alų iš skardinių, triukšmaujantys prie daugiabučio Ispanijos Alikantės provincijos Benidormo mieste ir neklausantys pareigūnų raginimų eiti vidun.


Vaizdo įrašas darytas iš balkono. Jame matomas britų nepaklusnumas, nepagarba komendanto valandos reikalavimui ir Ispanijos policijos pastangos juos suvaryti vidun, fone girdimos policijos sirenos. Įrašas socialiniame tinkle paviešintas kovo 14 dieną.

Komentaruose pasipiktinę žmonės ragina juos nešdintis atgal į Jungtinę Karalystę ir kaltina „sąmoningumo, sąžinės ir sveiko proto stygiumi“.

Kitame vaizdo įraše, kuris laikomas kita to paties incidento priešistore, matomi alkoholinius gėrimus vartojantys britai. Vienas iš apsvaigusiųjų pareigūnui aiškina: „Mes nekeliame jokių bėdų, tik ėjome pro šalį“.

Policijos pastiprinimo prireikė dviem pareigūnams nesugebėjus priversti britų pasitraukti. Teko panaudoti jėgą.

Skelbiama, kad vietos policija sulaukė ne vieno pranešimo apie neatsakingą nuo alkoholio apsvaigusių britų elgesį.


Ispanija patenka tarp kelių Europos šalių, patiriančių didžiausią koronaviruso protrūkį. Siekiant sustabdyti jo plitimą, Ispanijos vyriausybė įvedė įvairių apribojimų, gyventojams leidžiama išvykti iš namų tik darbo ir medicininės priežiūros tikslais bei nusipirkti maisto.

Ispanija pirmadienį pranešė uždarysianti savo sausumos sienas, siekdama sustabdyti koronaviruso epidemijos plitimą, užsikrėtusiųjų skaičiui artėjant prieš 10 000.

Vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska sakė, kad sienų perėjos bus uždarytos antradienio vidurnaktį (1 val. Lietuvos) laiku. Tuomet į šalį bus įleidžiami tik Ispanijos piliečiai, teisę gyventi šalyje turintys asmenys arba akredituoti diplomatiniai darbuotojai. Leidimas patekti į šalį taip pat gali būti suteiktas esant nenugalimos jėgos sąlygoms.