Vidaus reikalų ministras Fernando Grande-Marlaska (Fernandas Grandė-Merlaska) sakė, kad sienų perėjos bus uždarytos antradienio vidurnaktį (1 val. Lietuvos) laiku. Tuomet į šalį bus įleidžiami tik Ispanijos piliečiai, teisę gyventi šalyje turintys asmenys arba akredituoti diplomatiniai darbuotojai. Leidimas patekti į šalį taip pat gali būti suteiktas esant nenugalimos jėgos sąlygoms.


Italija praneša apie 349 naujus mirties nuo koronaviruso atvejus

Italija pirmadienį pranešė apie 349 naujus mirties nuo naujojo koronaviruso atvejus, o bendras mirties atvejų skaičius šalyje dabar yra 2 158 – didžiausias pasaulyje neskaitant Kinijos.

Oficialus mirties dėl COVID-19 skaičius nuo ketvirtadienio, kai viršijo 1 tūkst., išaugo daugiau kaip dvigubai.

Šiuo metu Italijoje patvirtinta 27 980 užsikrėtimo atvejų. Prieš keturias dienas jų buvo 15 113.

Suomija uždaro sienas

Suomijos premjerė pirmadienį paskelbė ekstremalias priemones koronaviruso epidemijai suvaldyti, kuriomis numatoma uždaryti daugelį viešųjų ir švietimo institucijų, taip pat uždrausti daugiau kaip dešimties žmonių susirinkimus.

Per spaudos konferenciją vyriausybės vadovė Sanna Marin išvardijo 19 suvaržymų, galiosiančių iki balandžio 13 dienos, įskaitant pasiruošimus artimiausioje ateityje uždaryti valstybės sienas.

„Gali būti įvesti suvaržymai laisvam žmonių judėjimui, reaguojant į grėsmes gyvybei ir sveikatai“, – nurodė S. Marin.

Pasak premjerės, tai apimtų vyresnių kaip 70 metų asmenų saviizoliaciją, nors ji nebūtų taikoma parlamento nariams ir vietos valdžios vadovams.

Nuo trečiadienio užsidarys mokyklos, kolegijos ir universitetai, taip pat valstybinės kultūros ir sporto įstaigos.

Suomijoje iki šiol nustatyti 277 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, bet nuo šios ligos šalyje kol kas niekas nemirė. Tarnybos šiuo metu netikrina visų, kuriems pasireiškia susirgimui COVID-19 būdingi simptomai, todėl tikėtina, kad tikrasis užsikrėtusių žmonių skaičius gali būti daug didesnis.

Per spaudos konferenciją Suomijos finansų ministrė Katri Kulmuni taip pat paskelbė, kad vyriausybė planuoja skirti iki 5 mlrd. eurų kovai su epidemijos padariniais ekonomikai.

Grenlandija praneša apie pirmąjį patvirtintą užsikrėtimo koronavirusu atvejį, Portugalija – apie pirmąjį mirties atvejį

Danijos autonominė teritorija Šiaurės Amerikoje – Grenlandija – pirmadienį pranešė apie pirmąjį joje patvirtintą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

Grenlandijos vyriausybės pareiškime nurodoma, kad užsikrėtęs asmuo gyvena sostinėje Nuke, jis izoliuotas namuose.

Grenlandija turi maždaug 57 tūkst. gyventojų. Nuo 2009 metų Grenladija yra didžiąja dalimi nepriklausoma ekonomikos srityje, bet užsienio politikos ir gynybos klausimus kontroliuoja Danija.

Tuo metu Portugalija pirmadienį pranešė apie pirmąją COVID-19 auką. Pasak sveikatos apsaugos ministrės Martos Temido, mirė 80 metų vyras, jis kentėjo ir nuo kitų ligų. Senolis prieš kelias dienas buvo paguldytas į ligoninę Lisabonoje.

Portugalijoje iki šiol patvirtintas 331 užsikrėtimo atvejis.