Pasak businessinsider.com, dabar prie šio sąrašo prisidėjo sparčiai augantis skyrybų skaičius. Kaip teigia pareigūnai, toks reiškinys yra susijęs su koronavirusu.

„Global Times“ pranešė, kad Kinijos miestas per pastarąsias savaites Sianas susidūrė su rekordiškai dideliu skyrybų prašymų skaičiumi, o kai kuriuose rajonuose vietos valdžios institucijose tam skirtų skyrių skaičius padidintas iki maksimalaus.

Sveikatos apsaugos pareigūnų teigimu, tokį skyrybų skaičiaus išaugimą galima paaiškinti dviem aplinkybėmis.

Pirma, tarnybos mėnesį buvo uždarytos, tad dabar, kai jos ir vėl atsidarė, įstaigas užplūdo atidėtų prašymų banga, praneša „Global Times“.

Antra, daugelis žmonių buvo uždaryti karantine ir turėjo ilgą laiką būti labai arti vieni kitų – tokiu būdu susikūrė vedybiniams ginčams itin palanki terpė. „Dėl epidemijos daugelis porų daugiau nei mėnesį sėdėjo namuose ir buvo tarsi surištos tarpusavyje – tai įžiebė iki tol tik rusenusius konfliktus“, – „Global Times“ aiškino vienas kinų pareigūnas, nurodęs tik pavardę – Wang.


Kiti pareigūnai pasakojo, kad daugelis porų jau pasigailėjo dėl skyrybų procedūros, kuri Siane įvykdoma gerokai greičiau nei kai kuriose kitose vietose: viskas trunka ne ilgiau nei 30 ar 40 minučių. Pasak pareigūnų, nemaža dalis jų netrukus nutarė susituokti iš naujo.

Toks elgesys atrodo įdomus mokslininkams, kurie negali nutarti, ar drauge mažoje erdvėje praleistas laikas poras suartina, ar kenkia jų santykiams.

2018-aisiais atliktas tyrimas parodė, kad poros, gyvenusios drauge iki santuokos, pirmaisiais metais skyrėsi rečiau, tačiau per penkerių metų laikotarpį tokių porų skyrybų atvejai buvo dažnesni.

Kitas neseniai atliktas tyrimas nustatė, kad gyvenimas drauge gali apsaugoti nuo skyrybų, o dar vienas tyrimas skirtumų neįžvelgė.

Visgi didžioji paslaptis gali būti pusiausvyra, straipsnyje „Psychology Today“ teigia psichologai Robas Pascale‘as ir daktaras Lou Primavera, knygos „Making Marriage Work“ autoriai.

„Santuokos kokybę gerina skirtingas laiko praleidimas: dalis jo skiriama draugams ir artimiesiems, dalis – vien partneriui, o dalį laiko reikėtų praleisti drauge kaip porai. Tokiu būdu mūsų ir partnerio laikas tolygiai pasidalija tarp žmonių, su kuriais bendraujama, ir svarbių veiklų“, – aiškina psichologai.

Kaip rašo cnbc.com, viena iš humoro jausmo nestokojančių italių, Marta Galliani, šeimos teisės specialistė iš Milano, kuriame teismai dabar uždaryti, besispecializuojanti skyrybų bylų srityje, prakalbo apie šalies užsidarymo įtaką poroms.

„Po šio laikotarpio turėsiu daug darbo“, – juokėsi teisininkė, kalbėdama apie galimas naujųjų priemonių, dėl kurių italai įstrigo namuose, pasekmes.

„Žmonės turi likti namuose, tad jie ima vaidytis tarpusavyje“, – aiškino M. Galliani. Tačiau jai palengvėjo matant, kad 14-metė duktė pagaliau rimtai įvertino judėjimo ribojimus: paauglė rytus namuose praleidžia nuotolinėse matematikos, lotynų ir senosios graikų kalbų pamokose, o ne bendraudama su klasiokais.