Maskvos mero Sergejaus Sobianino pirmadienį pasirašytas potvarkis dėl koronavirusinės infekcijos plitimo prevencijos priemonių skelbia, jog izoliavimasis 14 parų privalomas atvykusiems iš JAV, Jungtinės Karalystės, Europos Sąjungos narių, Ukrainos, Baltarusijos ir visų Europos šalių, kurios nėra ES narės.

Karantinuotis tokiam laikotarpiui privalės visi kartu su atvykusiais iš šių padidintos rizikos valstybių gyvenantys asmenys.

Iki šiol tokioms valstybėms buvo priskirta Kinija, Pietų Korėja, Italija, Prancūzija, Vokietija, Ispanija, Iranas.

Rusija pirmadienį paskelbė naujus žingsnius koronaviruso plitimui stabdyti, įskaitant sienos su Baltarusija uždarymą, bet tikisi, kad nereikės imtis „griežtesnių priemonių“.

Maskva jau yra uždariusi savo sieną su Kinija ir apribojo skrydžius į Iraną bei Pietų Korėją, taip pat iš šių šalių. Praėjusią savaitę Rusija paskelbė apribojanti skrydžius į Europos Sąjungą.

„Aktyvios prevencinės priemonės, kurių jau ėmėmės vasario mėnesį, sumažino naujojo koronaviruso plitimą Rusijoje“, – sakė premjeras Michailas Mišustinas.

Rusijoje jau užregistruoti 63 COVID-19 atvejai, bet mirties atvejų nėra, rodo oficialūs skaičiai.

„Turėtume daryti visa, ką galime, kad situacija nesiplėtotų kaip kitose šalyse“, – sakė M. Mišustinas.

Premjeras paskelbė, kad kuriama darbo grupė vadovaus Rusijos atsakui į pandemiją.

Nauja 24 val. per parą veiksianti pranešimų internete sistema nuolat pateiks rusams atnaujintą informaciją socialiniais tinklais, o speciali „karštoji linija“ pradės veikti netrukus, sakė premjeras.

„Sąmoningai įvedame visus dabartinius suvaržymus, kad išvengtume griežtesnių priemonių ateityje“, – pridūrė jis.

Rusams patariama vengti viešojo transporto piko valandomis ir rankų paspaudimų.

Praėjusią savaitę Maskva paskelbė, kad siekdama užkirsti kelią koronaviruso pandemijos plitimui stato specialų medicinos centrą, panašų į greitai pastatytą atitinkamą Kinijos įstaigą.