„Mes nuosekliai, priklausomai nuo pandemijos plitimo, uždarome savo sienas. Pirmiausia uždarėme sienas su Kinija ir kitomis Azijos šalimis, kurios pirmosios susidūrė su šia grėsme. Apribojome aviacijos susisiekimą su Europos Sąjungos šalimis, kai virusas ėmė plisti ir ten, sustabdėme užsieniečių įvažiavimą per sienas su Lenkija ir Norvegija, nutraukėme geležinkelio susisiekimą su Latvija, Moldova, Ukraina. Mes taip pat priėmėme sprendimą uždaryti sieną su Baltarusija žmonių judėjimui, ėmėmės kai kurių kitų prevencijos priemonių“, - pareiškė Rusijos vyriausybės vadovas per pasitarimą su vicepremjerais.

Baltarusijos URM atstovas spaudai Anatolijus Glazas žurnalistams pranešė, kad žinyba nagrinėja informaciją apie Rusijos sprendimą uždaryti sieną su Baltarusija.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 d. pripažino jį pandemija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 120-yje šalių.

Pasaulyje užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 153 tūkstančius, daugiau kaip 5,7 tūkstančiai žmonių mirė.