Čekijos gyventojams dabar leidžiamas tik toks judėjimas: eiti į darbovietę ir iš jos, eiti apsipirkti, lankyti šeimos narius, pasirūpinti savo gyvūnais, pirkti kurą, apsilankyti gydymo įstaigoje ir praleisti laiką gamtoje, – spaudos konferencijoje pranešė premjeras Andrejus Babišas.

Judėjimo ribojimai bus taikomi iki kovo 24 d. Čekijoje, kurioje gyvena 10,7 mln. žmonių, kol kas patvirtinti 293 užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai, mirčių nebuvo.

A. Babišas darbdavius paragino leisti darbuotojams dirbti iš namų, o gyventojų paprašė nuo sutiktų žmonių laikytis dviejų metrų atstumu ir už prekes atsiskaityti banko kortelėmis, o ne grynaisiais pinigais.

Praha kiek anksčiau taip pat paskelbė neleisianti į šalį patekti užsieniečiams, o Čekijos gyventojai iš šalies nebus išleidžiami nuo pirmadienio.

Čekijos vyriausybė savaitgalį susilaukė kritikos dėl medicininių kaukių trūkumo, pareigūnams mėnesio pradžioje išsiuntus penkias tonas sveriantį medicinos priemonių siuntinį į Kiniją.

Šeštadienį sveikatos ministras Adamas Vojtechas tvirtino, kad medikams trūksta maždaug milijono medicininių kaukių, tačiau valdžios pareigūnai nuo to laiko jau patvirtino 1,1 mln. respiratorių ir 5 mln. kaukių užsakymą iš Kinijos. Padėti pažadėjo ir privačios Čekijos įmonės.