Per sprogimą užsidegė nemažai namų, sunkvežimių, automobilių ir motociklų.

„Iki šiol buvo aptikta 15 kūnų. Labai daug žmonių buvo sužeisti“, – naujienų agentūrai AFP sakė nacionalinių avarinių tarnybų atstovas Ibrahimas Farinloye.

Jis pridūrė, kad per gaisrą sukėlusį sprogimą taip pat buvo sunaikinta maždaug pusšimtis pastatų.

Incidentas įvyko apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku Abulė Ado gyvenamajame rajone.

Nigerijos nacionalinės naftos korporacijos (NNPC) duomenimis, sprogimą sukėlė sunkvežimis, „įsirėžęs į dujų perdirbimo įmonėje sukrautus dujų balionus“.

„Sprogimo poveikis buvo toks didelis, kad per jį sugriuvo netoliese buvę namai ir buvo apgadintas NNPC dujotiekis“, – nurodė bendrovė.

„Šiuo metu traukiame žuvusiųjų kūnus ir dedame juos į maišus“, – sakė vietos Raudonojo Kryžiaus pareigūnė Adebola Kolawale.

„Mes čia turime mokyklą – tai gyvenamasis rajonas. Taip pat turime čia mugę“, – pridūrė ji.

Tarp padarytą žalą tikrinusių žmonių buvo Lagoso gyventojas Abibola Ayo. Pasak vyro, nors jis gyvena už trijų kilometrų, sprogimas buvo toks stiprus, kad smūginę bangą pajuto savo namuose.

Priešais susirinkusią minią stebėtojų gelbėtojai stengėsi pašalinti griuvėsius iš daugiau nei 250 mokinių turinčios mergaičių internatinės mokyklos pastato.

Dujotiekių ir autocisternų sprogimai yra dažnas reiškinys Nigerijoje, kur dauguma žmonių gyvena skurdžiai, nors jų šalis yra didžiausia naftos gamintoja žemyne, ir kasdien paruošia apie 2 mln. barelių.

Dalis incidentų įvyksta, kai gyventojai bando išpumpuoti iš naftotiekių benzino ar naftos, arba kai autocisternų vairuotojai patenka į avarijas šalies prastai prižiūrimuose keliuose.