Planuota, kad B. Netanyahu antradienį stos prieš teismą, turintį nagrinėti premjerui pateiktus kaltinimus sukčiavimu, pasitikėjimo sulaužymu ir kyšių priėmimu, susijusių su virtine skandalų.

Tačiau dėl koronaviruso grėsmės vyriausybė įvedė virtinę suvaržymų, įskaitant draudimą rengti žmonių sambūrius viešose vietos, todėl teismas paskelbė, kad B. Netanyahu bylos svarstymo pradžia atidedama iki gegužės 24 dienos.

Teismo pranešime sakoma, kad dėl koronaviruso pandemijos jam nurodyta nagrinėti „tik skubias bylas“.

B. Netanyahu tapo pirmuoju pareigas einančiu Izraelio premjeru, kuriam buvo pareikšti kaltinimai baudžiamojoje byloje. Jis yra kaltinamas priėmęs brangių dovanų iš turtingų draugų ir suteikinėjęs malones įtakingiems žiniasklaidos magnatams.

Premjeras visus šiuos kaltinimus neigia.

Izraelyje iki šiol patvirtinta 200 koronaviruso infekcijos atvejų, dešimtys tūkstančių žmonių yra karantinuoti namuose.

Nepaisant kaltinimų, B. Netanyahu dešiniojo sparno partija „Likud“ gavo daugiausia rinkėjų balsų kovo antrosios parlamento rinkimuose, ir jis siekia formuoti naują vyriausybę.

Vis dėlto „Likud“ ir jos sąjungininkams nepavyko užsitikrinti 61 vietos daugumos Knesete. Tai jau treti aiškaus nugalėtojo neatnešę visuotiniai rinkimai Izraelyje per mažiau nei vienerius metus.

B. Netanyahu pakvietė savo pagrindinį varžovą Benny Gantzą, vadovaujantį centristiniam aljansui „Mėlyna ir balta“, sudaryti nepaprastosios padėties, nacionalinės vienybės vyriausybę, pajėgią spręsti koronaviruso krizę.

B. Gantzas pareiškė esąs pasirengęs aptarti šį pasiūlymą. Derybas planuojama surengti ateinančią savaitę.