Kiti šeštadienį paimti mėginiai tebėra analizuojami; rezultatų tikimasi sulaukti sekmadienį ryte.

Nuo sausio 31 dienos Estijoje buvo atlikti tyrimai 853 asmenims, kuriems buvo įtarta koronaviruso infekcija COVID-19. Sprendimą, kuriems asmenims turi būti atliekami testai koronaviruso infekcijai nustatyti, priima sveikatos apsaugos darbuotojai.

Ketvirtadienį vakare Estijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis dėl koronaviruso pandemijos ir šios ligos galimo tolesnio plitimo šalyje. Nuo kovo 16-osios šalyje stabdoma įprasta švietimo įstaigų veikla ir pereinama prie mokymosi per atstumą. Iki gegužės 1-osios buvo uždrausti visi vieši susirinkimai, uždaryti kino teatrai ir muziejai, nevyks koncertai, konferencijos ir sporto rungtynės.

Šalies sienas kertantys žmonės bus tikrinami, ar jiems nepasireiškė koronaviruso simptomų. Taip pat sustabdyti kruiziniai reisai maršrutu Talinas–Stokholmas–Talinas. Bibliotekos liks atidarytos, bet jų darbas bus ribojamas.

Šeštadienį vakare vyriausybė paskelbė uždraudžianti keliones į Estijos vakarines salas – Hyjumą, Saremą, Muhu, Vormsį, Kihnu ir Ruhnu – visiems žmonėms, išskyrus vietos gyventojus. Visi ten esantys lankytojai galės grįžti namo. Be to, šis susisiekimo draudimas netaikomas krovinių ir gyvybiškai svarbių atsargų gabenimui.