Kenijoje virusas nustatytas 27 metų moteriai. Atitinkami tyrimai jai buvo atlikti kovo 12 dieną, praėjus savaitei nuo jos sugrįžimo iš Jungtinių Valstijų per Londoną.

Ji yra stabilios būklės, sveiksta, žurnalistams pranešė sveikatos apsaugos ministras Mitahi Kgwe.

„Mes norime patikinti visus Kenijos gyventojus, kad vyriausybė panaudos visus turimus resursus kovai su koronavirusu“, – sakė ministras, vyriausybei ėmusis virtinės naujų viruso plitimo sustabdymo priemonių.

Vyriausybė nustatė visus asmenis, su kuriais pacientė turėjo kontaktą šalyje nuo kovo 5 dienos, kai sugrįžo į Keniją, pridūrė ministras.

Afrikoje šio po pasaulį išplitusio koronaviruso atvejų nustatyta 14 valstybių. Iš viso pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 130 tūkst. žmonių, mirė beveik 5 tūkstančiai.

Iki šiol žemynas išvengė baisiausių pandemijos padarinių.

Visoje Afrikoje nuo koronaviruso infekcijos mirė tik penki žmonės – visi Šiaurės Afrikoje. Užsachario Afrikos regione kol kas mirties atvejų neužregistruota, užsikrėtimo atvejų patvirtinta nedaug.

Tačiau Rytų Afrikos valstybės, kur iki Kenijoje užregistruoto atvejo atliktų tyrimų dėl koronaviruso rezultatai būdavo neigiami, jau imasi atsargumo priemonių.

Apriboti kai kurie skrydžiai, oro linijos „Kenya Airways“ sustabdė skrydžius į Romą, taip pat atšaukti užsakomieji skrydžiai iš Italijos į Keniją.

Taip pat atidėtos tarptautinės konferencijos – vienas didžiausių tokius renginius organizuojančio Nairobio pajamų šaltinių, politikai atsisako nesvarbių kelionių į užsienį.

Penktadienį vyriausybė pranešė apie dar labiau griežtinamas kovos su koronavirusu priemones. Laikinai uždrausti didesni masiniai renginiai, kalėjimai nepriima lankytojų, atšaukti tarpmokykliniai renginiai.