3 176 žmonės mirė pagrindinėje Kinijos teritorijos dalyje, 1 016 – Italijoje, o 514 – Irane. Šiose trijose valstybėse aukų skaičiai didžiausi.

Nuo gruodžio, kai COVID-19 buvo aptiktas, užsikrėtė daugiau kaip 134,3 tūkst. žmonių 121 valstybėje ir teritorijoje.

Estijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius pašoko iki 41

Estijos socialinių reikalų ministras Tanelis Kiikas penktadienį vyriausybės spaudos konferencijoje paskelbė, kad užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius šalyje pašoko iki 41.

„Šiandien padaugėjo sergančiųjų Saremoje. Papildomą informaciją netrukus pateiks Sveikatos departamentas“, – sakė jis.

Šiuo metu šie žmonės gydomi įprastais metodais, nurodė T. Kiikas.

Ketvirtadienį Estijos vyriausybė šalyje paskelbė nepaprastąją padėtį.

Australijos vidaus reikalų ministrui diagnozuotas koronavirusas

Australijos vidaus reikalų ministras Peteris Duttonas penktadienį pranešė, kad jam nustatytas naujasis koronavirusas.

Ministras izoliuotas ligoninėje.

„Šįryt pabudau su pakilusia temperatūra ir perštinčia gerkle“, – sakė P. Duttonas, vienas svarbiausių prieštaringai vertinamų Australijos imigracijos įstatymų architektų.

„Pagal Kvynslando valstijos sveikatos priežiūros departamento politiką asmuo, kuriam testais diagnozuojamas koronavirusas, guldomas į ligoninę. Laikausi jų rekomendacijų“, – sakė jis.

Australijoje patvirtinti 184 užsikrėtimo koronavirusu atvejai; nuo jo sukeliamos ligos trys žmonės mirė.

P. Duttonas neseniai grįžo iš Vašingtono, kur buvo susitikęs su prezidento dukra ir patarėja Ivanka Trump ir JAV generaliniu prokuroru Williamu Barru.

Praėjusią savaitę P. Duttonas JAV dalyvavo susitikime su žvalgybos aljanso „Five Eyes“ („Penkios akys“), kuriam priklauso JAV, Australija, Naujoji Zelandija, Didžioji Britanija ir Kanada, nariais. Susitikime dalyvavo ir W. Barras.

Be to, kovo 6 dieną P. Duttonas susitiko su Donaldo Trumpo dukra Ivanka, rodo nuotrauka, kurią paskelbė Australijos ambasada Vašingtone. Nuotraukoje abu jie užfiksuoti stovintys arti vienas kito.

Kol kas nežinoma, kada P. Duttonas pasigavo virusą. Jis sakė, kad jaučiasi gerai, bet jo diagnozė kelia klausimų dėl to, ar galėjo užsikrėsti ir kiti premjero Scotto Morrisono ministrų kabineto nariai.

Kazachstane užfiksuoti trys užsikrėtimo koronavirusu atvejai

Kazachstane penktadienį buvo užfiksuoti trys užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai: susirgo iš Italijos parskridusi moteris ir du iš Vokietijos sugrįžę asmenys, pranešė Sveikatos ministerijos vadovas Jelžanas Birtanovas.

„Šiandien patvirtintas koronavirusas dviem mūsų piliečiams, kurie atvyko iš Vokietijos“, – sakė ministras, kuris pridūrė, kad tie asmenys parvyko į Almatą kovo 9 ir 12 dieną.

„Šie pacientai patalpinti į infekcinį stacionarą. Klinikinių simptomų jie neturi, jie jaučiasi gerai“, – pridūrė J. Birtanovas.

Kiek vėliau ministras pranešė, kad koronavirusas nustatytas dar vienai Kazachstano pilietei.

„Papildomai gavome informacijos apie teigiamą tyrimą, išaiškintas dar vienas pacientas, atvykęs iš Italijos, Milano miesto. Tai – moteris, kuri atvyko į Nur Sultaną kovo 12 dieną“, – sakė J. Birtanovas.