Kenija penktadienio rytą pranešė apie vieną užsikrėtimo atvejį, Gana pranešė apie du atvejus, o Gabonas taip pat paskelbė apie vieną patvirtintą užsikrėtimo atvejį.

Kenijos sveikatos apsaugos ministro Mutahio Kagwės teigimu, šalyje koronavirusas diagnozuotas Kenijos pilietei, kuri neseniai lankėsi JAV.

Agentūros AFP duomenimis, koronavirusu užsikrėtė Kenijos pilietė, kuri sugrįžo į Keniją iš JAV, tačiau iš JAV keliavo per Londoną.

Gabone koronavirusas nustatytas Gabono piliečiui, kuris kovo 8 d. sugrįžo iš kelionės Bordo, Prancūzijoje. Gabono institucijos dabar bando susekti visus asmenis, su kuriais pacientas kontaktavo nuo sugrįžimo į sostinę Librevilį.

Tuo metu Ganoje koronavirusas diagnozuotas dviem asmenims. Jie sugrįžo iš Norvegijos ir Turkijos. Abu pacientai šiuo metu izoliuoti, jų būklė stabili.

Ekspertų teigimu, Afrika susiduria su didele koronaviruso grėsme dėl silpnos sveikatos apsaugos sistemos daugelyje žemyno šalių ir dėl glaudžių žemyno ekonominių saitų su Kinija, kur pernai gruodį prasidėjo šio koronaviruso protrūkis. Vis dėlto iki šiol Afrikoje užfiksuota gana nedaug užsikrėtimų, lyginant su Azija ir Europa.